Splošni pogoji

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV

Na spletni strani Kaluu uporabljamo piškotke. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke.

Izjava o uporabi piškotkov

Za pravilno delovanje te spletne strani se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletna stran ob vašem obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletni strani omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, velikost črk in druge nastavitve), zato jih pri obisku spletne strani ali brskanju po straneh ni treba vedno znova vpisovati.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti
– Začasni (in sejni) ali trajni piškotki
– Lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let). Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, (ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), in pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev. Pomoč nudijo pri zbiranju statistike, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Kako uporabljamo piškotke

Na spletni strani Kaluu uporabljamo piškotke za:

  • Spremljanje uporabe naših spletnih strani, navad uporabnikov, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču,
  • za namene analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na naše spletno mesto, težave pri navigaciji).

Z uporabo spletne strani Kaluu se strinjate, da so piškotki nameščeni na vaš računalnik.

Uporabljeni piškotki

Naziv
Opis
Trajanje
Uporaba
Lastni piškotek Shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov 2 leti Obvezen
Google Analytics Spremljanje obiska strani 2 leti